BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sáfránnyal ízesítették a világ legdrágább csokiját

Egy régebbi iPhone árával vetekszik annak a svájci csokinak az ára, amely a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, mint a legdrágább csokoládé.

A svájciak amúgy is ismertek a különleges – és gyakran drága – csokoládékról, a rekordok könyvébe bekerülő márka azonban minden eddigit felülmúl: egy 80 grammos szelet 646 dollárba (194 ezer forint) kerül. Az Attimo Chocolate termékét, a La Chuorsa fantázianevet viselő édességet Alain Mettler svájci csokoládéművész kreálta, 68 százalékos kakaótartalmú Grand Cru csokoládéból készült, egy csipet sáfránnyal, kandírozott narancsdarabkákkal és roppanós keksszel gazdagítva. A különleges termékhez használt kakaóbab Venezuelából származik, Chuao területéről, ahol már 400 éves hagyománya van a termesztésnek. A sáfrány pedig a svájci Valais tartománybeli Mundból érkezett, ahol több évszázados hagyományoknak megfelelően termesztik a drága fűszert. Időjárástól függően évente 1–4 kilogrammot szüretelnek belőle, és kilója 30 ezer svájci frankba (9 millió forint) kerül. A rekordok könyve szerint a La Chuorsa kilóját október végén 6268 fontért (244 ezer forint) adták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.