Cégvilág

Száz Shell gyorstöltő a cél

A térségben elsőként a magyarországi elektromos autó töltési piacára lépett be a Shell csütörtökön, amely 2021 végéig 100 állomásán kíván töltőt telepíteni. Egy töltés ára 1925 forint.

A Shell és partnere, az e-töltő hálózatok üzemeltetésére szakosodott Ionity csütörtökön megnyitotta első közép-kelet-európai gyorstöltő állomását az M7-es autópálya Balaton melletti szakaszán. Az angol-holland energiatársaság 2021 végéig 100 benzinkútján kíván hasonló töltőpontot telepíteni, Shell Recharge márkanéven.

A magyarországi egységen keresztül a Shell globálisan a kilencedik, Európában pedig az ötödik országban jelenik meg a töltő-szolgáltatásával – ismertette újságírók előtt Kapitány István, a Shell csoport kiskereskedelemért felelős elnök-helyette.

A Magyarországon is telepített, ABB gyártmányú töltővel 10-15 perc alatt tölti annyira fel az új generációs elektromos járműveket, amennyihez azoknak a normál töltőkkel háromszor annyi időre van szükségük.

Kapitány István
Fotó: VG

A töltés fix ára 1925 forint – közölte Bujdosó Andrea, a Shell Hungary igazgatósági elnöke.

Az Ionity 2021 végéig 21 töltőállomás szeretne telepíteni a Shell közép-kelet-európai benzinkútjain, azaz Csehországban, Magyarországon, Szlovákiában, Lengyelországban és Szlovéniában.

Részletek a Shell magyarországi terveiről a hétfői Világgazdaságban

Shell IONITY töltőpont
Kapcsolódó cikkek