Cégvilág

Nyitott az észszerű kompromisszumra a Hell

A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy a város területén különböző fejlesztéseket hajt végre.

Miközben a tatai Öreg-tó déli partjára tervezett szálloda engedélyeztetési munkálatai folyamatban vannak, a lakossággal egyeztet a cégcsoport, amely észszerű határokon belül kompromisszumképes a létesítmény kialakítását illetően – nyilatkozta lapunknak Tóth Róbert, a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. ügyvezető igazgatója.

A tervek szerint a régióban egyedülálló, prémiumkategóriájú komplexumban Honka technológiával épült rönkházak nyújtanak majd természetközeli élményt a látogatóknak. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott egykori lóistállóból alakítanák ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg. A természet megóvása érdekében a szálloda vízelvezetését dupla csövű hálózaton tervezik.

Az új komplexum 100-120 új munkahelyet teremt. A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy a város területén különböző fejlesztéseket hajt végre, például felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret, az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot.

A pozitívumok ellenére a projekt akadályokba ütközött, hiszen a látványterveken szereplő épület megvalósulásához módosítani kell a beépíthetőségi szabályozásokat. A szabályozási terv módosítására az Avalon beadta a kérelmet az önkormányzatnak.

Tóth Róbert arra is kitért, hogy a koncepcióterv megvalósíthatóságáról folynak a városvezetés által előírt vizsgálatok, a különböző szempontokat pedig beépítik a harmadik, eddigi legzöldebb verzióba.

Fotó: Avalon

Az Avalon helyi ellenállásba is ütközött, különböző vélemények szerint ugyanis a tó nem lesz körbejárható, fákat vágnak ki, és a helyi természetet, például a vadludak életterét is megzavarják a munkálatok. Ezeket az állításokat az ügyvezető cáfolta.

A cég a helyi civil szervezeteket bevonva tárgyal a lakosokkal, akik körében reprezentatív közvélemény-kutatást végzett, ennek eredménye szerint a tataiak több mint 50 százaléka támogatja a beruházást. Az engedélyeztetési eljárás lezártát követően egy éven belül épülne fel a szálloda.

A teljes cikket elolvashatják a Világgazdaság szerdai számában

Öreg-tó Avalon Hell
Kapcsolódó cikkek