Cégvilág

Újra menetrendszerint érkezik Budapestre az Emirates SkyCargo

A gép hetente ékezik Dubajból, innen tovább repül Frankfurtba, majd onnan vissza a közel-keleti metropoliszba.

Miután március és április között összesen 9 SkyCargo teherszállító gép érkezett Magyarországra, amelyek főként elektronikai felszereléseket, illetve a járványhelyzettel kapcsolatos rakományt szállítottak, a légi teherszállításra szakosodott Emirates SkyCargo Boeing 777-es gépe már menetrend szerint, hetente közlekedik a Dubaj-Budapest útvonalon – közölte a légitársaság.

Emellett a légitársaság április és július között több mint 10 ezer teherszállító járatot teljesített és most már több mint 100 célállomásra szállít árut világszerte.

Habár a járvány idején a légi személyszállítás visszaesett, a teherszállítás iránt jelentősen megnőtt a globális piaci kereslet. Április és június között az Emirates SkyCargo több mint 10 000 teherszállító járatot üzemeltetett hat kontinensen, melyek között voltak menetrendszerinti, charter, valamint különjáratok is.

Míg márciusban még csak 35 célállomásra repültek a légitársaság áruszállító gépei, júliusban már több mint 100 desztinációra bővült a menetrendszerinti cargo-hálózat.

Fotó: BORIS ROESSLER / AFP

A sürgős gyógyászati felszerelések mellett ma már az ipari termeléshez szükséges alkatrészek és eszközök teszik ki a rakomány nagy részét összhangban azzal, ahogy szerte a világban normalizálódik a gazdaság működése, újraindul a

Az elmúlt két hónapban átlagosan havonta 3 800 Emirates SkyCargo járat közlekedett megközelítőleg 37 millió kilométert megtéve – ez nagyjából a Föld és a Hold közötti távolság százszorosa.

Júliusban Budapestre is visszatért az Emirates SkyCargo menetrendszerinti járata: a gép hetente ékezik Dubajból, innen tovább repül Frankfurtba, majd onnan vissza a közel-keleti metropoliszba.

Emirates SkyCargo Boeing 777 légiforgalom
Kapcsolódó cikkek