A koronavírus-járvány kitörése és a home office széles körű bevezetése jelentős hatással volt a hazai munkavállalók étkezési szokásaira is – derül ki a Profession.hu nyári reprezentatív felmérésének eredményeiből. A járvány előtti időszakban a hazai munkavállalók többsége egyszer (40 százaléka) vagy kétszer (36 százalék) étkezett a munkahelyén, de a válaszadók 11 százaléka akár háromszor vagy többször is evett munkaidő alatt egy átlagos hétköznapon. A járványhelyzet alatt bevezetett otthoni munkavégzés sokat változtatott a munkavállalók étkezési szokásain. Aki otthonról dolgozott, az többször nyitotta ki a hűtő ajtaját, mint tette volna azt az irodában. A munkanapok többségén a válaszadók 27 százaléka egyszer, 41 százaléka kétszer, 28 százaléka háromszor vagy többször étkezett otthon munkaidőben, miközben 85 százalékuk maga készítette el az ebédjét.
Azoknak, akik nem home office-ban dolgoztak a tavasszal, nem változtak különösebben az étkezési szokásaik a járványhelyzetben. A munkahelyre visszatérve tízből hét munkavállaló otthonról hozott ebédet fogyaszt, 20 százalékuk munkahelyi kantinban vagy közeli étteremben vásárol ebédet. Az otthonról hozott étel népszerűsége a járvány hatásával és az étkezési lehetőségek szűkülő kínálatával magyarázható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.