Cégvilág

Félmilliárdos fejlesztés a Heineken magyarországi sörgyárában

Versenypiaci pozíciójának erősítése céljából 540 millió forintos beruházást valósít meg a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a 125 éves soproni sörgyárban.

Versenypiaci pozíciójának erősítése céljából 540 millió forintos beruházást valósít meg a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. a 125 éves soproni sörgyárban – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Sopronban.

Az okiratátadási ünnepségen a külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy

a kormány 270 millió forinttal támogatja a beruházást, a holland társaság pedig vállalta, hogy megvéd 456 munkahelyet, emellett 85 százalékban hazai beszállítóktól vásárol alapanyagokat.

A fejlesztéssel növelik a sörgyártás és az élelmiszerbiztonság hatékonyságát, és új termékeket is elő tudnak állítani – mondta.

Fotó: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A Heineken közleménye alapján a főbb fejlesztési területeken:

  • a sörgyártás energiahatékonyságát javító hűtőgépházi és energiaüzemi fejlesztéseken túl,
  • új termékek gyártásához szükséges sörtartály és maláta siló,
  • továbbá a kapacitást és munkabiztonságot növelő nagyteljesítményű malátaszállító rendszer beszerzése vált lehetővé az új soproni beruházás keretében.
  • A program során a magas termékminőség szavatolására in-line mérőrendszerek kerülnek beépítésre és modernizálják a vízkezelő és -tisztító, valamint a csírátlanító berendezéseket. Ezek tovább javítják az élelmiszerbiztonságot, ahogy az az új laboreszközök beszerzése is ezt a célt szolgálja.

    A Heineken Hungária a folyamatos innovációra és a fenntarthatóságra alapozza üzletpolitikáját

    - mondta Geert Swaanenburg, a Heineken Hungária vezérigazgatója.

    Amikor a Soproni Sörgyár 125 éves fennállását ünnepeljük, különösen fontos emlékezni arra, hogy innováció és tradíció tisztelete a vállalatunknál kéz a kézben jár. Az elnyert támogatással tovább erősíthetjük a versenyképességünket és a munkahelymegtartó képességünket egy gazdaságilag igen érzékeny időszakban – tette hozzá a vezérigazgató.

    Heineken sörgyár beruházás Szijjártó Péter
    Kapcsolódó cikkek