Cégvilág

A CTP 500 millió eurós zöldkötvény-kibocsátást hajtott végre

A cég a nagy érdeklődés miatt harmadszorra bocsátott ki zöld kötvényt, ezzel 1,55 milliárd euróra növelve az értékpapírokból származó bevételeit.

Európa egyik vezető logisztikai ingatlancége, a CTP, a tavaly őszi, első zöldkötvény-kibocsátás óta továbbra is komoly érdeklődést generál az európai kötvénypiacon. 2021. február 18-án a csoport kibocsátotta harmadik zöld kötvényét 500 millió euró értékben, 0,75 százalékos kuponnal és hatéves lejárattal.

Az első két kibocsátáshoz hasonlóan a harmadik tranzakció is a vállalat Zöld Keretrendszerén belül valósult meg,

követve a CTP stratégiáját, amelynek megfelelően a fenntarthatóság iránti elköteleződésüket hangsúlyozva kizárólag zöld kötvényeket kívánnak kibocsátani a jövőben.

Ezzel a CTP 1,55 milliárd euróra növelte a kötvénykibocsátásokból származó bevételét az elmúlt öt hónapban.

A papírok jelenleg három változó futamidővel érhetők el: 2023, 2025 és 2027.

A Moody's és az S&P hitelminősítők is megerősítették a kötvények CTP Baa3 (stabil) és BBB- (stabil) befektetői besorolását. A kibocsátást erős érdeklődés kísérte a befektetők részéről, a kötvényekre több mint 150 intézményi befektetőtől érkeztek ajánlatok. A kötvényt többszörösen túljegyezték, az ajánlattételek összértéke meghaladta az 1,7 milliárd eurót.

Fotó: CTP

A végleges allokációt elsősorban a kibocsátott kötvények 80 száza-lékát felvásárló európai vagyonkezelők és biztosítók között hajtották végre, a bankoknak és más befektetőknek a vállalat 10 -10 százalékot biztosított. A befektetők többségének részéről komoly érdeklődés mutatkozott a zöld kötvények iránt.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a zöld kötvények kibocsátását ilyen kedvező fogadtatás övezte a befektetők részéről, így az értékpapírok iránti kitartó kereslet lehetővé tette számunkra, hogy a finanszírozási költségeket 1,6 százalékra csökkentsük a 2020. szeptemberi, első kibocsátáskor fennálló 2,2 százalékos értékről

– mondta Jan-Evert Post, a CTP befektetői kapcsolatokért felelős vezetője.

ctp zöldkötvény befektetés kötvény-kibocsátás
Kapcsolódó cikkek