Cégvilág

Tízmilliárdos felvásárlásra készül az Akko Invest

Az Akko Invest Nyrt. megvásárolhatja 18,5 milliárd forintért Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégét.

Az Akko Invest Nyrt. megvásárolhatja 18,5 milliárd forintért Magyarország egyik vezető ingatlanüzemeltető és szolgáltató cégét, a Neo Property Services Zrt.-t a Wing csoporttól – közölte a hétfői igazgatótanácsi döntésről a felvásárló.

A vállalat döntött továbbá a társaság alaptőkéjének maximum tízszeresére emelésének lehetőségéről, valamint Matskási Istvánt új igazgatósági tagnak választották – írják.

Az Akko a felvásárlással történetének legnagyobb akvizícióját hajtja végre – ismertették utalva arra, hogy a tranzakciót a vállalat saját és banki forrásból fedezi.

Fotó: Shutterstock

A közlemény szerint a Neo 2019-ben 23,3 milliárd forintos árbevételt és 1,5 milliárd forintos EBITDA-t ért el, a vállalat továbbá az előzetes adatok alapján 2020-ban is folytatta a növekedést.

A Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest Nyrt. vagyonkezeléssel foglalkozik, részvényeit 2011 óta jegyzik a tőzsdén. A vállalat papírjai pénteken 425,5 forinttal zártak; az elmúlt egy évben a részvények legmagasabb értéke 535 forint, a legalacsonyabb 264 forint volt.

ingatlanüzemeltető felvásárlás Akko Invest Nyrt.
Kapcsolódó cikkek