Cégvilág

Hétmilliárdos beruházás a Gyermelyinél

A malom automata berendezéseit magyar mérnökök által fejlesztett szoftver irányítja majd.

A válság alatt nem visszafogni, hanem ösztönözni kell a beruházásokat, ezek jelentik ugyanis a gazdaság gyors újraindulását és a biztos munkahelyeket – jelentette ki Varga Mihály a Gyermelyi Zrt. beruházásainak bejelentésekor Gyermelyen.

A pénzügyminiszter kiemelte: a fegyelmezett gazdaságpolitikának és az európai szinten is kiemelkedő oltási eredményeknek köszönhetően

2021 már a növekedés éve lehet Magyarországon.

Fotó: VG / Kallus György

A tárcavezető örömtelinek nevezte az idén 50 éves Gyermelyi teljesítményét.

Mint fogalmazott: épphogy befejeződött a vállalat 1,6 milliárd forintos beruházása, máris egy 5,5 milliárdos fejlesztést indított el.

Az összesen 7 milliárd forintos bővítéshez több mint 2 milliárd forint támogatás társul a Nagyvállalati Beruházási Támogatás keretében, amelynek köszönhetően újabb 315 munkahely megőrzése válik biztossá – ismertette a tárcavezető. A megépült raktárüzem teljesen automatizált, ahogyan a malomipari üzem is az elérhető legkorszerűbb berendezésekkel készül.

A modern gépek között magyar gyártmányú eszközök, illetve alkatrészek is vannak, a malom automata berendezéseit pedig magyar mérnökök által fejlesztett szoftver irányítja majd

– mutatott rá Varga Mihály.

Nagyvállalati Beruházási Támogatás Gyermelyi Zrt. Varga Mihály
Kapcsolódó cikkek