Cégvilág

A Philip Morris International új vezérigazgatóval építi a füstmentes jövőt

Immár új globális vezető áll a Philip Morris International élén, André Calantzopoulost nyolc év után követi a vezérigazgatói székben Jacek Olczak. A vállalat meggyőződése, hogy a cigarettákat csak tudományosan megalapozott, alacsonyabb károsanyag-kibocsátással járó alternatívák válthatják le.

A Philip Morris International Inc. (PMI) a május 5-én, szerdán tartott 2021. évi részvényesi gyűlésén Jacek Olczak személyében új vezérigazgatót (CEO) nevezett ki.

Olczak korábban globális ügyvezető igazgatóként (COO) dolgozott a társaságnál, a részvényesek most egyúttal az igazgatótanács tagjává is választották.

Elődje, André Calantzopoulos, aki 2013-tól egészen mostanáig töltötte be a PMI vezérigazgatói posztját, a gyűlést megelőzően az igazgatótanács ügyvezető elnökévé lépett elő. Fontos tudni, hogy minderre egy előre megtervezett vezetőváltás keretén belül került sor.

Kinevezésének elfogadásával a PMI új vezérigazgatója elkötelezte magát a vállalat 2016-ban bejelentett füstmentes átalakulásának felgyorsítása mellett.

Fotó: Fabrice Coffrini / AFP

A PMI olyan füstmentes technológiák kifejlesztésére, tudományos megalapozására és felelősségteljes forgalmazására összpontosít, amelyek a hagyományos dohánytermékeknél alacsonyabb károsanyag-kitettséggel járnak – azzal a céllal, hogy ezek a füstmentes alternatívák a lehető leghamarabb a cigaretták helyébe lépjenek.

Alázattal és izgatottan gondolok arra, hogy a PMI-t vezethetem, miközben éppen felgyorsítjuk a füstmentes vállalattá alakulásunk folyamatát

– fogalmazott Jacek Olczak.

Kifejtette, hogy a PMI piacvezető a tudományos innovációkban, és az a céljuk, hogy 2025-re a nettó árbevételük több mint fele már füstmentes termékekből származzon.

Folyamatosan bővülő termékkínálatunk meg fogja határozni a hosszú távú jövőnket is. Tudományos kutatásainkra és szakértelmünkre alapozva, kollektív képességeinket és képzelőerőnket használva a meglévő termékkínálatunkon túlmutató üzleti fejlesztések új területeit térképezzük majd fel

– tette hozzá az új vezérigazgató.

vezérigazgató kinevezés Jacek Olczak Philip Morris International PMI
Kapcsolódó cikkek