Cégvilág

Komoly eredményekre számít a dallasi légitársaság

Továbbra is a szabadidős utazások dominálnak, és ré­gión­­ként eltér az utazási kedv.

A Southwest Air­lines júniusi foglalási adatai optimizmusra adnak okot: a dallasi székhelyű légitársaság becslései szerint a vállalat júniusi bevételei csupán negyedével maradnak el 2019 azonos hónapjáétól, ez havi alapon is javulásnak számít. Má­jus­ban az eladások 40 százalékkal maradnak el a pandémia előtti szintektől.

Továbbra is a szabadidős utazások dominálnak, és ré­gión­­ként eltér az utazási kedv.

A légitársaságnak nehézséget okoz, hogy az üzleti utazások tovább­ra is elmaradnak, ráadásul a repülőgépek üzemanyagköltsége is növekedett az első negyedévben.

Fotó: Shutterstock

A Southwest utasforgalma

67 százalékkal

haladhatja meg júniusban a tavalyi azonos havit

A fapados légitársaság arra számít, hogy májusi kapacitása 126 százalékkal emelkedik a tavalyihoz képest, viszont továbbra is 18 százalékkal elmarad a pandémiát megelőző szinttől. A június ennél is kedvezőbb lehet a foglalási adatok alapján:

2020 azonos hónapjához viszonyítva 67 százalékkal többet repül majd a légitársaság, 2019 viszonylatában azonban továbbra is 6 százalékkal kevesebbet.

A Southwest a második negyedévben átlagosan napi 1 és 3 millió dollár közötti készpénzállományt éget el, ezt az értéket korábban 2 és 4 millió dollár közé becsülték. Folyamatosan indítják újra a pandémia miatt parkolópályára tett járataikat, és folytatják az új munkavállalók felvételét, a következő hetekben légiutas-kísérőket keresnek – írja a CNBC.

Szárnyalhat a légi forgalmi szektor

A koronavírus okozta válság egyik legnagyobb áldozata a légi közlekedési szektor.

 

légi forgalom repülőgép repülés Southwest
Kapcsolódó cikkek