Cégvilág

Letarolta az amerikai elektromosautó-piacot a Tesla

A Tesla Model 3 nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon a legkeresettebb elektromos autónak számít.

Az amerikai BuyAutoInsurance legutóbbi felmérése alapján az elmúlt három évben az Egyesült Államokban a tíz legnépszerűbb elektromos járműből összesen 568 ezer darabot értékesítettek. Ennek adataiból készített látványos grafikont a Statista.

Fotó: AFP

A Top10-es listát egyértelműen a Tesla dominálta, 430 ezer értékesített darabbal és impozáns 74 százalékos piaci részesedéssel zárta a vizsgált időszakot. Bár a Tesla soha nem hozta nyilvánosságra saját adatait, a regisztrációs adatok és az eladás által készített becslés pontossága igen nagy.

A legnépszerűbb elektromos autó Amerika-szerte a Tesla Model 3 volt, melyből megközelítőleg 300 ezer talált gazdára.

35 ezer dolláros (10 millió forintos) ára az Egyesült Államokban igen vonzónak számít, így nem véletlen, hogy 2019 februárja óra az elektromos autók listájának első helyére került az országban. 2020 eleje óta ráadásul a világon is legkeresettebbé vált a kategóriában, letaszítva a trónról a Nissan Leaf-et.

Fotó: Statista

A 67 335 és a 67 225 eladott autóval a Tesla Model S és a Tesla Model X fej-fej mellett áll a dobogó második és harmadik fokán. A legközelebb a Chevy Bolt került hozzájuk, de az 57 629 eladott jármű csak a negyedik helyre volt elég az Egyesült Államok elektromosautó-piacán.

Egyesült Államok elektromos autó autópiac értékesítés Tesla
Kapcsolódó cikkek