Cégvilág

Pozitív lett a Mátrai Erőmű üzemi eredménye

Modernizálják a vállalatot, alakul az ipari park jövője is.

A MVM irányítása alatt a Mátrai Erőmű 2020-at 800 millió forintos pozitív működési eredménnyel zárta. Adózott eredményét negatívan befolyásolta a széndioxid-kvóta növekvő beszerzési ára, illetve a tárgyi eszközök értékének egyszeri technikai korrekciója – áll a társaság közleményében. Ez utóbbi tétel az erőműtársaság megvásárláskor ismert volt, a vételár megállapításánál figyelembe vették, a társaság a számviteli szabályoknak megfelelve kezeli.

Fotó: Kallus György / VG

A Mátrai Erőműnél vagyonvesztés nem történt.

A tranzakciókor az erőmű könyveiben a saját tőke értéke 75 milliárd forint volt. A független értékelés alapján megállapított 17,44 milliárd forintos vételár ennek a töredékét tette ki.

A tulajdonos – írja még a közlemény – a Mátrai Erőművet transzparensen kívánja átalakítani, ezért tranzakció 2020. márciusi zárása után a tavalyi év zárása során a számviteli törvény előírásainak megfelelően a társaság könyveiben a saját tőke korrekciós elszámolásokat elvégezte.

Elindult a vállalat modernizációja, és az ehhez szükséges források bevonása, amely biztosítja az ipari park jövőjének, fejlődésének lehetőségét is.

Mátrai Erőmű MVM széndioxid kvóta energiatermelés
Kapcsolódó cikkek