Hatalmas, 54,166 milliárd forintos veszteséget halmozott fel 2019-ben az ISD Dunaferr Zrt., amely egy évvel korábban még 6,7 milliárdos adózott eredményt mutatott ki. Beszámolóját alapos késéssel, csak július 7-én tette közzé, a 2020-assal pedig még adós marad egy ideig, mert tavaly szeptember óta nincs első számú vezetője, tavaly év vége óta pedig könyvvizsgálója sem, akik aláírhatnák a hivatalos papírokat. E helyzetnek az a fő oka, hogy máig nem dőlt el, ki jogosult a vasműt érintő döntésekben a többségi tulajdonos, a ciprusi Steelhold Ltd. képviseletére. Emiatt tulajdonképpen már a 2019-es beszámoló sem teljes, Jevgenyij Tanhiljevics volt cégvezető nyilatkozata szerint 

az éves beszámoló könyvvizsgáló általi ellenőrzése megtörtént és befejeződött, ugyanakkor a beszámoló legfőbb döntéshozó szerv általi elfogadása hiányában könyvvizsgálói jelentés kiadására a mai napig nem került sor.

A Dunaferr 2019-es árbevétele 335,6 milliárd forintról 288,8 milliárd csökkent, elsősorban exportjának megzuhanása miatt. Saját tőkéje 27,1 milliárd forintról -19 milliárdra zuhant, saját tőkéjének és az összes forrásának aránya pedig -8,9 százalékra, e mutató értéke 62,2 százalékkal rosszabb az egy évvel korábbinál.

Fotó: Máthé Zoltán / MTI

A 2019 végi adatok alapján a társaság úgy értékelte, hogy a belátható jövőben is fenntarthatja működőképességét. E belátható jövőből azonban eltelt több mint egy év, amely alatt a vállalat helyzete sokat romlott, erről áprilisban a vállalat jogásza is beszélt újságírók előtt. A 2019-es eredmények kapcsán a Dunaferr éves jelentése felsorolta a társaság tevékenységét befolyásoló nemzetközi gazdasági folyamatokat, piaci hullámzásokat, és jelezte: 

bár az acél iránti kereslet javította jövedelemtermelő képességét, de a működésből nem származott annyi pénz, amennyiből hiteleit és kölcsöneit határidőre vissza tudta volna fizetni, miközben a többi kötelezettségét is teljesíti. 

Működése szempontjából továbbra is meghatározó az anyavállalatától, az ukrajnai IUD (Donbassz Ipari Szövetség Korporáció) és a hozzá tartozó csoporttól származó források fenntartása, de az anyavállalat tevékenysége a kelet-ukrajnai fegyveres összecsapások miatt jelentősen beszűkült.  E konfliktusok az ukrán gazdaságra és a fizetőeszközökre is jelentős negatív hatással vannak.
Az IUD a globális és az acélipari válság miatt 2009-ben kezdeményezte a finanszírozó bankoknál a csoport teljes hitelportfóliójának, így a Dunaferr hiteleinek is az átstrukturálását is. A törlesztésről szüneteltetési megállapodást kötöttek, de a tárgyalások nem zárultak le. Eredményük nagyban befolyásolja majd a Dunaferr további működését.