E-mailek tucatjai szivárogtak ki a Microsofttól, amelyek azt bizonyítják, hogy a nőket diszkrimináció éri a vállalatnál, 

ugyanazért a munkáért kevesebb fizetséget kapnak, mint férfi kollégáik, 

valamint az értekezleteken sem veszik őket kellőképpen komolyan – tárta fel a Business Insider. A levelek arról tanúskodnak, hogy a nőkkel végeztetik el a munka oroszlánrészét, a babérokat azonban a férfiak aratják le. A megbeszélésekre nem kapnak meghívást, de ha be is jutnak, 

csendes bólogatást vagy titkárnői szerepet várnak el szakmai érveléseik kifejtése helyett.

A 180 ezer főt foglalkoztató óriáscégnél eddig 1200 munkavállaló esetében merült fel helytelen eljárás a fizetségek kapcsán.

A Vox korábban azt írta, hogy a Microsoftnál dolgozó nők toxikusnak érzik a munkakörülményeiket. Akkor is egy e-mail indította el a lavinát, amelyben egy nő arra panaszkodott, hogy hat év után sem tud előrelépni, hiába dolgozik keményen. A körlevélre számos társa rácsatlakozott, akik szintén megosztották tapasztalataikat. 

Fotó: EDUARDO MUNOZ / AFP/Microsoft Japan Co., Ltd. / Microsoft Japan

Rekordprofit a Microsoftnál

A Microsoft jelentése mind a bevétel-, mind a nyereségvárakozásokat meghaladó mértékű növekedéséről számolt be. A bővülés jelentős részéért a felhőüzletág vártnál jobb eredménye felel.

A volt Microsoft-vezér is belépett a szupergazdagok klubjába

Steve Ballmer a kilencedik ember a világon, akinek a vagyona bizonyítottan meghaladja a százmilliárd dollárt. A Microsoft korábbi vezérigazgatója tavaly 20 milliárddal gazdagodott.

Munkahelyi viszonya miatt mondhatott le Bill Gates az igazgatótanácsi tagságáról

Az éppen válófélben lévő milliárdos ellen az igazgatótanács 2019 végén indított vizsgálatot, miután levelet kaptak egy Microsoft-alkalmazottól. Gates szóvivője megerősítette a viszony tényét.