A Miskolci Egyetem campusán mutatták be az ország első Floewater vízautomatáit, melyek csomagolásmentesen kínálnak prémiumminőségű vizet. Az innovációnak köszönhetően az egyetem diákjai és munkatársai számára már elérhető a lehetőség, hogy kulacsaikat friss, szűrt vízzel töltsék meg, környezetbarát módon. 

Magyarország kivételes helyzetben van a vízellátást tekintve, mivel a magyar vezetékes ivóvíz kiváló, sok helyen ásványvíz minőségű folyik a csapokból. Mindezek ellenére hazánkban rengeteg, többnyire PET-palackba csomagolt víz fogy: 

a magyarok évente átlagban 130 liter palackozott vizet isznak fejenként, ami súlyos környezeti terhelést jelent,

hiszen óriási mennyiségű csomagolási hulladék keletkezik általa. 

Fotó: Shutterstock

A Floewater erre a súlyos problémára nyúlt megoldást, hiszen csomagolás nélkül biztosít friss és prémiumminőségű vizet, melyet nemcsak megszűr, hanem kezel is, amennyiben az alapvíz minőségileg kifogásolható. 

A mai magyar vízvezetékhálózat bekötővezetékei helyenként felújításra szorulnak, az esetleges elöregedésből eredően kioldódó anyagok, a hálózati sajátosságok okán kialakuló ún. pangó víz, valamint az ezeket semlegesítő fertőtlenítő klór megváltoztatják a csapból kifolyó víz ízét, színét, esetleg szagát. A Floewater-technológia az esetlegesen a csapvízbe kerülő szennyeződéseket úgy távolítja el, hogy megőrzi a vízben található értékes oldott ásványianyag-tartalmat, valamint, ahol szükséges, az előkezelés során beállítja a víz pH-értékét. 

A Floewater nyáron jelent meg a vízpiacon, első körben éttermekben és vendéglátóegységekben, 

de a mai nappal már a Miskolci Egyetemen is elérhető az 5 darab frissen átadott automatának köszönhetően.

A Floewatert a 100 százalékban magyar tulajdonú Hell Energy vezette be, amely a magas újrahasznosított tartalommal bíró alumíniumdobozos termékeivel már eddig is élen járt a körforgásos gazdaság eléréséért folytatott küzdelemben.