Több millió rendelést fizettek idén Szép-kártyával a foodpanda felhasználói, derül ki a gyorskereskedelemi vállalat adataiból. 

Hazánkban a béren kívüli juttatás egyik legnépszerűbb formája a kedvezményes adózással adható a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP). Az országszerte sok ezer helyen beváltható fizetőeszköz a népszerű ételrendelő alkalmazáson keresztül is egyre közkedveltebb, idén már nagyságrendekkel több felhasználó fizetett Szép-kártyával, mint egy évvel korábban: a több mint 2 milliós megrendelői bázis idén már több millió megrendelést fizetett így.

Fotó: Pénzjegynyomda

Ebben az évben eddig a legnagyobb érdeklődés májusban, júniusban és júliusban mutatkozott, amikor kiugróan, 10 százalékponttal növekedett a Szép-kártyás fizetések aránya az ételrendelő applikáció felületén. 

Ez a következő hónapokban fokozatosan visszacsökkent a korábbi szintre. Ehhez részben hozzájárult az a kormányrendelet is, amely engedélyezte, hogy 2021. április 25-től a Szép-kártyák birtokosai az egyes alszámlákon lévő összegeket bármely alszámlánál meghatározott szolgáltatás megfizetésére felhasználhassák.

Általánosságban a hónap elején 6 százalékkal többen használják a Szép-kártyájukat, a héten belül pedig egyértelműen a szerda, csütörtök és a péntek a legnépszerűbb rendelési nap. 

Legszívesebben reggeli- és ebédrendelésre használják ezt a fizetési formát, míg estére csökken a Szép-kártyás fizetések aránya. 

Területi szempontból Komárom-Esztergom megyében a legmagasabb az így fizetett rendelések száma. 

Ezt követi Budapest, valamint Fejér és Veszprém megye. A lista végén jelenleg Békés és Csongrád megye található. A nagyobb városok közül Tatabányán, Győrben és Veszprémben a legnépszerűbb a Szép-kártyás fizetés.