A közösségi közlekedést biztonságosabbá tevő, a járművek légtechnikai rendszerére integrált, fotokatalitikus elven működő levegőtisztító rendszert fejleszt pályázati támogatással a szegedi SolvElectric Technologies Kft. – tájékoztatott a vállalkozás.

A közlemény szerint a 2023 nyaráig tartó, 313,2 millió forintos költségvetésű program megvalósítására a cég 201,58 milliós támogatást nyert el az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) döntése alapján.

A vállalkozás olyan fotokatalitikus elven működő, a járművek légtechnikai rendszerére integrált ózonmentes levegőtisztító technológiát fejleszt, amely a piacon egyedülállóként alkalmas lesz a magas levegőáramoltatási környezetben is hatékonyan tisztítani a levegőt.

Fotó: FOLDI D. ATTILA / VG

Az alkalmazott LED-ek és bevonatok teljesen biztonságosak, így menet közben is egy légtérben működtethetnek az utasokkal.

Az idén harmincéves Solvelectric Technologies Kft. 2004 óta foglalkozik személyszállító kabinrendszerek légtechnikai rendszereinek tervezésével és kivitelezésével.