Nemzeti Közlekedési Központ Nonprofit Zrt. (NKK) néven alakult új állami tulajdonú társaság a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) joggyakorlásában - olvasható a friss Magyar Közlönyben. A tulajdonosi joggyakorlás időtartamának vége 2026. december 31. Ezen kívül több információ nem derült ki a cégről. 

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy a feltüntetett cégjegyzékszáma azonos a Budapest Fejlesztési Központ Nonprofit Zrt. (BFK) cégjegyzékszámával. Ebből pedig az a következtetés vonható le, hogy a 2020 februárjában megalakult BFK megmarad, a jövője biztosítottnak tűnik, de más néven folytatja a tevékenységét. Korábbi sajtóhírek arról szóltak, hogy a BFK megszűnhet, vagy a Lázár János vezette Építési és Beruházási Minisztérium alá kerülhet. Fentiek alapján végül nem ez történt.  

Az NKK jogutódlását az a körülmény is erősíti, hogy a BFK alapítója és vezérigazgatója az a Vitézy Dávid, aki éppen a TIM kötelékében folytatja közlekedéspolitikai államtitkárként. A témában a cikkünk megjelenése előtt kerestük a BFK-t, ha érkezik válasz, közzétesszük.