A légitársaság nagyjából 900 belföldi és európai rövid távú járatot törölt júliusra vonatkozóan

- mondta el a cég szóvivője. A törölt, többségében pénteki, szombati és vasárnapi járatok a társaság hétvégi kapacitásának 5 százalékát teszik ki - írta meg a Bloomberg.

Az egész légiközlekedési ágazat, különösen Európában, jelenleg munkaerőhiány miatt szenved

- olvasható a Lufthansa közleményében. Hozzátették, hogy ez a probléma érinti a repülőtereket, a földi kiszolgálást, a légiforgalmi irányítást és a légitársaságokat is.

Berlin,,Germany,-,August,19,,2020:,Stored,Lufthansa,Airplanes,Coronavirus
Fotó: Shutterstock

Az európai légitársaságok rohamosan kezdték el az ülőhelyeket és a járatokat bővíteni, mivel az utazás iránti kereslet ugrásszerűen megnőtt a két évnyi bezártság és az utazási korlátozások után. A Lufthansa 2022-re a 2019-es szint 75 százalékának megfelelő kapacitás kiépítését tervezte, a korábbi tervekben szereplő 70 százalékkal szemben.

A Lufthansa vezérigazgatója, Carsten Spohr a múlt hónapban még arról beszélt, hogy túl vannak a válság nehezén, hála annak, hogy a koronavírus miatt hozott korlátozások szelídültek. Ehhez képest a munkaerőpiaci utórengések most ledöntik a lábukról a légitársaságokat és keresztül húzzák a nyári terveket. A repülőterek, a légitársaságok és a földi kiszolgálással foglalkozó csoportok csökkentették a munkahelyeket a válság alatt, és most nehezen tudnak új munkaerőt toborozni.

Utazási káosz a brit légi közlekedésben

Egy nap alatt több mint száz járatot töröltek Nagy-Britanniában. A kormány szerint a légitársaságok azt a hamis látszatot keltik, hogy mindenkit el tudnak reptetni.