Miután a Google februárban leállította a Workspace felhasználók számára elérhető Hangouts szolgáltatást, a Google most megkezdte a Hangouts ingyenes verzióját használók Google Chatre való átállását is. A Google a blogján közzétett bejelentésében azt írja, hogy azok, akik még mindig a Hangouts mobilalkalmazást használják, látni fogják a Chatre való áttérésre vonatkozó felszólítást – tudatta a The Verge.

Ami azokat a felhasználókat illeti, akik a Hangouts funkciót a Gmailben használják a weben, a Google júliusig nem szólítja fel a felhasználókat a Chatre való átállásra. 

A Hangouts az asztali webhelyen novemberig elérhető marad, és a Google legalább egy hónappal előre figyelmezteti a felhasználókat, mielőtt a Hangouts webhelyét a Chatre irányítaná.

Google thumbainls inlucing Google Apps like Gmail, Maps, YouTube, Drive, Hangouts etc as seen on a phone screen. Google closeup logo displayed on a phone screen, smartphone on a keyboard is seen in this multiple exposure illustration, the company's symbol is globally recognized. Google, LLC is an American tech giant, a multinational technology company that specializes in Internet-related services and products, which include online advertising technologies, a search engine, cloud computing, software, and hardware. It is considered one of the Big Four technology companies in the U.S. . Amsterdam, the Netherlands on October 22, 2020 (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto) (Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto via AFP

A Google Chat nem összekeverendő a GChat-tel (vagy Google Talk), amelyet a Google a hónap elején végleg megszüntetett. A vállalat először 2018-ban utalt arra, hogy tervezi a felhasználók Hangoutsról Chatre való átállását, és 2020-ban minden felhasználó számára ingyenessé tette a funkciót. Amennyiben még a Hangouts szolgáltatást használja, a Google automatikusan áthelyezi a meglévő beszélgetéseit a Chatbe. A vállalat ezenkívül arra is lehetőséget ad, hogy a Takeout szolgáltatás segítségével letöltse a Hangouts-adatainak egy másolatát.