Korábban a VG is megírta, hogy lekerült A besúgó című sorozat és több más tartalom is az HBO Maxról. A Varietynek a médiakonszern hétfőn közölte, hogy a Warner Bros. és a Discovery egyesülése után mintegy hárommilliárd dolláros költségmegtakarítási céllal leállítják az európai produkciók gyártását.

A cég közleményében kifejtette, hogy 

több sajáttartalom-előállítását szünetelteti az észak- és közép-európai régióban, illetve Hollandiában és Törökországban az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységüket is leállítják, az utóbbi két piacra csak később érkezik az HBO Max.

HBO visszavesz Besúgó
Fotó: HBO

A Varietyvel megosztott nyilatkozatában a Warner Bros. Discovery szóvivője azt mondta, hogy miközben a cég továbbra is azon dolgozik, hogy az HBO Max és a Discovery+-t egyetlen globális streamingszolgáltatásba egyesítsék, meghozták azt a döntést is, hogy eltávolítják a saját gyártású sorozataikat az HBO Maxról. 

Az átalakítások Spanyolországot és Franciaországot nem érintik, a Varity szerint valószínűleg ez annak tudható be, hogy a spanyol nyelvű tartalmak keresendőek a latin-amerikai országokban, illetve az Egyesült Államok latin ajkú közösségeiben is. 

Franciaországban pedig túl szigorú ahhoz a streamingszolgáltatások szabályozása – bizonyos százalékban helyi tartalmat kell gyártaniuk a szolgáltatóknak –, hogy 

a konszern nem kockáztatja meg a kivonulást a francia piacról.

Az HBO és az HBO Max előfizetőinek száma közel 77 millióra nőtt 2022 első negyedévének végére. A hír azután érkezett, hogy a Netflix több mint egy évtized után először számolt be az előfizetői elvesztéséről. A világ legnépszerűbb streamingplatformja az idei első negyedévben 200 ezer felhasználót veszített, a menedzsment pedig további kétmillió távozó ügyfélre számít az idén. Az előző negyedévhez képest ez hárommilliós előfizetői, és 12,8 millió dolláros éves növekedést jelent.