Új gyártócsarnokkal bővült a Unilever Magyarország veszprémi jégkrémgyára, a beruházással kétszeresére nő a pálcikás Magnum jégkrémek gyártókapacitása az üzemben – tájékoztatott a Unilever Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója, Molnár Kálmán.

A  3400 négyzetméteres csarnokban új gyártósort helyeztek el, a beruházás értéke mintegy 10 milliárd forint. Az eddigi 80 millió literes éves gyártókapacitás 15 millió literrel bővül, a tervek szerint 2026-ra az éves kapacitás 110 millió liter lesz. A gyártócsarnok-avató egyben a Unilever veszprémi egységének 30 éves évfordulója is – mondta az igazgató, felidézve, hogy a kezdetekkor évi 5 millió liter volt a gyártókapacitás.

A vállalat 2020-ig 200 millió euró értékű beruházást valósított meg Magyarországon, 2020 és 2025 között pedig további 100 millió eurót ruháznak be a veszprémi üzemben és a nyírbátori háztartásvegyipari gyárban – tette hozzá.

Toronto,,Canada,-,July,31,,2019:,Unilever,Canada,Sign,On
Fotó: Shutterstock

A Magnum termékek adják a Unilever európai jégkrémárbevételének egyharmadát. 

Az új gyártósoron percenként 720 pálcikás Magnum jégkrém készülhet. Idén Veszprémben közel 600 millió darab jégkrémet állítanak elő. 

A 121 éve működő Unilever magyarországi leányvállalata 1991-ben jött létre. A Unilever Magyarország Kft. a szlovéniai, a horvátországi és a bosznia-hercegovinai vállalatokkal együtt a Magyarország és Adria régió cégcsoport része, központja Budapesten van.

A Unilever Magyarországon három gyárral rendelkezik: a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyárral, a Veszprémi Jégkrémgyárral és a Röszkei Élelmiszergyárral. A nyilvánosan elérhető adatok szerint a társaság nettó árbevétele 2021-ben 99,4 milliárd forint, adózott eredménye 2,89 milliárd forint volt. Az előző évben 95,2 milliárd forint árbevétel mellett 2,61 milliárd forint nyereséget ért el.