Úgy tűnik, sikerül megoldani az oroszországi McDonald’s éttermeket átvevő és azokból új franchise-t építő Vkuszno nevű cég ellátási problémáit. Az orosz Mekiket júniusban indították, miután az amerikai multi kivonult a piacról az Ukrajna ellen indított háború miatt. 

'Tasty, period': McDonald's in Russia reopens as Vkusno i Tochka MOSCOW, RUSSIA - JUNE 12: People visit former US fast food-chain McDonald's restaurant during its reopening under a new name Vkusno i Tochka, which translates as "Tasty, period in Moscow, Russia on June 12, 2022. The burger giant had suspended operations of all its 850 restaurants in Russia over the war in Ukraine in March, and announced a full exit in May. The chain was sold to businessman Oleg Govor, a local licensee since 2015, who now plans to reopen all its restaurants by the end of summer and expand the new brand to 1,000 locations across the country within two years. (Photo by Evgenii Bugubaev/Anadolu Agency via Getty Images)
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

Bár az új céget gyorsan összegründolták, az indulás mégsem volt zökkenőmentes, hol a krumplihiány, hol pedig a minőség okozott komoly problémákat. Mostanra úgy tűnik, ez mind a múlté, hiszen a Vkuszno & tocska (Finom és ennyi) elnevezésű étteremlánc sorra nyitja új kirendeltségeit. A Reuters hírügynökség közlése szerint decemberben kilenc új éttermet nyitnak Oroszországban. 

Mindezt úgy érik el, hogy a McDonald’s kivonulása után még kilenc étterem üzemelési engedélyét birtokló Razvitie Rost is beolvad a cégbe. Ezek az éttermek hónapokon keresztül működtek a „saját szakállukra”, de mostantól ők is Vkusznóhoz tartoznak. 

Ez azért is különösen fontos, mert ezek az éttermek kiemelt helyszíneken találhatóak, például a moszkvai és a szentpétervári repülőtereken,

ahol a májusi kivonulás után egyszerűen csak letakarták a McDonald’s logóit. 

A Vkuszno egyébként a hírek szerint hamarosan külföldre is terjeszkedhet: nemrég már arról is szó volt, hogy Fehéroroszországba is betörnek.