Már a hagyományos fizikai SIM-kártyák mellett eSIM-kártyán is elérhető az utazóknak szóló feltöltőkártyás szolgáltatás a CitySIM kínálatában – derül ki a virtuális mobilszolgáltató csütörtöki közleményéből.

230123 GyőrRába Járműipari Holding Nyrt.Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG 
230123 Győr
Rába Járműipari Holding Nyrt.

Fotó: Kallus György  LUS  Világgazdaság  VG
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Veres Gabriella, a CitySIM vezetője elmondta, hogy bár az eSIM-kártyájuk már 3 éve létezik, annak széles körű bevezetését a koronavírus-járvány keresztülhúzta. Azonban az iPhone 14-es sorozata az Egyesült Államokban már kizárólag eSIM-kártyával működik, fizikai kártyának nincs hely benne. Ugyanakkor az iPhone-okban egyszerre 20 eSIM használata is támogatott, és az androidos telefonok is 5-10 eSIM használatát teszik lehetővé.

Az eSIM egy nagyon kényelmes megoldás. Csak beolvasunk egy QR-kódot a telefonunk kamerájával, és egy varázsló végigvisz a telepítés lépésein. Az egész néhány kattintás, és máris használhatjuk a vadonatúj eSIM-kártyát. 

A telefon beállításait használva válthatunk az eSIM-kártyák között, attól függően, hogy melyik szolgáltatót szeretnénk használni.

A CitySIM kifejezetten utazóknak szóló kártyája így akár útközben is megrendelhető, és mivel előre fizetett termékről van szó, a roamingdíjak miatti magas számláktól sem kell tartanunk, miközben a minőség hasonló, mint egy helyi SIM-kártya használata esetén.

A CitySIM eSIM- és fizikai kártyái a Vista Utazási Irodákban, a Városkártyák irodájában és a JTB Japánspecialista irodájában is elérhetők, ez utóbbi évek óta sikeresen dolgozik együtt a CitySIM-mel.