Kamionmentő, segélyautó és egy busz is állandó készenlétben áll a győri vasúti fővonal felújítása alatt az M1-es autópályán – jelentette be csütörtökön az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

M1 autópálya
Fotó: Nagy Gábor / Kisalföld

Közleményükben azt írták: annak érdekében, hogy segítsék az M1-es autópálya forgalmát, saját költségükön október 27. és november 17. között a bicskei autópálya-mérnökségen éjjel-nappal, akár azonnali indulással készenlétben tartanak egy kamionmentőt és egy 55 személyes buszt. Egy műszaki segítségnyújtásra alkalmas segélyautó pedig nappali ügyeletben teljesít majd szolgálatot a sztrádán Biatorbágy és Tatabánya között.

Az említett időszakban a fenti szakaszon teljes egészében szünetel a vonatforgalom, így Biatorbágy és Tatabánya között kizárólag busszal közlekedhetnek az utasok.

Az MKIF Zrt. október 14-én jelentette be, hogy a vasúti fővonal-felújítás alatt nappal előre tervezett munkálatok nem lesznek az érintett szakaszon. A társaság most arról is döntött, hogy Biatorbágy és Tatabánya között ebben az időszakban ilyen munkák éjjel sem lesznek.

Ezekkel a döntésekkel és az M1-es felújítási munkálatainak átszervezésével a társaság a forgalom zavartalanságát és a vonatpótló buszok gördülékenyebb közlekedését kívánja segíteni.