áfa-visszatérítés

Továbbra is stabil az államháztartás

A nemzetgazdasági tárca várakozásainak megfelelően március végén az államháztartás központi alrendszerének halmozott hiánya 198,1 milliárd forintot tett ki - derült ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) sajtóközleményéből.

Lakásfelújításra nem lesz áfakedvezmény

Más területekre nem kívánjuk kiterjeszteni az új lakásokra ideiglenesen biztosított áfa-kedvezményt – válaszolta a Világgazdaság kérdésére Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy tegnapi ingatlankonferencia után.

Energiatakarékossá tennék az épületeket

Felpörgetné a magyarországi otthonok épületenergetikai felújítását a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség, amelynek javaslatait hamarosan megkapják az érintett minisztériumok.

Áfa-visszatérítés: fontos határidő közeleg

Szeptember 30-ig adhatják be a külföldi áfa-visszatérítési kérelmeiket azok a belföldi adóalanyok, aki áfa-levonásra jogosultak és a másik tagállami beszerzéseik után az 2012-es adóévben legalább 50 eurónyi – egyébként levonható – áfát fizetettek meg – figyelmeztet a Mazars.

Az ÁFA-visszatérítés túlélést jelenthet a cégeknek - Részletek

Számos kis- és középvállalkozás számára átmeneti könnyebbséget jelenthet, hogy az Európai Bíróság verdiktje nyomán mintegy 260 milliárd forintnyi korábban befizetett ÁFÁ-t utal vissza az állam, állítja az Atradius. Egyes vállalkozásoknak a legjobbkor jön az intézkedés, hiszen az Atradius legfrissebb elemzése szerint a tartós fogyasztási cikkek hazai forgalma immáron második éve csökken.
1
Világgazdaság Piactér