árutőzsde

Tovább drágulhat a palládium

Elemzők a palládium árának további emelkedésére számítanak, miután pénteken már az ötödik hetet zárta drágulással.

Másfél éves mélyponton az arany ára

Tizennyolc hónapja nem volt olyan olcsó az arany az árutőzsdéken, mint most; egyes elemzők már jó vételi lehetőségként tekintenek az árfolyamra.

Csökken a kínai kukoricatermés

Egy kínai állami kutatóintézet szerint 2010 óta most először fordulhat elő, hogy az idei kukoricatermés alatta marad az előző évinek, a CNGOIC szerint az aszály miatt 2,2 százalékkal csökken a kínai termés.

Tovább drágulhat a kakaó

A kakaóbab árát három éve nem látott magasságba, tonnánként 3133 dollárra vitte fel a jelentős ázsiai csokoládékereslet, és a hosszabb távon várható kínálatszűke további drágulást idézhet elő.

Drágább búzát hozhat a brókerek aggodalma

Ahogy Amerikában, úgy Európában is a mostoha tavaszi időjárás miatt drágulhat a gabona. Franciaország legfontosabb területein viszonylag hűvös időjárás uralkodik, a tőzsdéken felfelé mozdult el a búza ára.

Olcsóbb lehet a kakaó

Két éve nem tapasztalt mélységbe estek a londoni kakaóárak, miután bőséges kínálatot ígérő szállítmányok érkeztek az elefántcsontparti kikötőkbe.

Mi löki majd még feljebb az arany árát?

A kínai Kunming városában a hónap elején indult Pán-Ázsiai Aranytőzsde (Pan Asia Gold Exchange, PAGE) pedig még az eddiginél is nagyobb lendületet kölcsönözhet a nemesfémek keresletének. Azon kínaiak, akik számára az arany- és ezüstkontraktusok mostantól közvetlenül is hozzáférhetővé válnak, már a létszámuk okán is elegendően vannak ahhoz, hogy a nemesfémpiaci árakat egyenesen az egekbe katapultálják – olvasható az aranypiac.hu elemzésében.
Világgazdaság Piactér