ÁSZ

ÁSZ: Megalapozott a 2018-as költségvetés

A tervezésénél figyelembe vett makrogazdasági előrejelzés megvalósulása esetén a bevételi előirányzatok teljesíthetők – közölte a Számvevőszék.

Nem talált szabályosan gazdálkodó megyei múzeumot az ÁSZ

Befejezte a megyei hatókörű városi múzeumok ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely az utolsó öt - a miskolci, a kecskeméti, a székesfehérvári, a szombathelyi és a veszprémi - intézmény ellenőrzése során is szabálytalanságokra bukkant.

Sok önkormányzati társaság védtelen a korrupcióval szemben

A kisebb önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok jelentős része a legalapvetőbb ellenőrző rendszereket sem hozta létre a korrupció megelőzéséért, de a nagyobb társaságok némelyike sem épített ki erős védelmet a korrupcióval szemben - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kedden az MTI-vel.

Minden munkanapra jutott egy számvevőszéki jelentés az idén

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2016-ban 260 jelentést, 21 elemzést és egy 11 részes "jó kormányzás" tanulmánykötetet hozott nyilvánosságra; az ellenőrzött szervezetek száma megközelíti az 1000-et, az ellenőrzések alapján megfogalmazott javaslatok száma pedig meghaladja a 2500-at - összegezte idei tevékenységét az MTI-nek csütörtökön megküldött közleményében a hivatal.
Világgazdaság Piactér