Bakondi György

Bakondi: Nem a politikáról szól majd az új terrorelhárítási testület

Nem politikai, hanem szakmai szintű szervezet lesz a terrorelhárítási koordinációs bizottság, amelynek felállításáról szerdán számolt be Kovács Zoltán kormányszóvivő - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Migránsok miatt állítják vissza a határellenőrzést

A magyar határ közvetlen közelében, Rédicsnél, a szlovén oldalon szombat délelőtt Horvátország által Szlovénia felé indított migránsok jelentek meg, ez indokolta a határellenőrzés schengeni szabályoknak megfelelő ideiglenes visszaállítását - jelentette be a szombaton Nagykanizsán tartott sajtótájékoztatóján a kormányszóvivő.

Indokoltan szirénázik-e rendszeresen Bakondi György fekete Skodája?

Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője Skoda Superb típusú személygépjárművén akkor is használja rendszeresen a megkülönböztető hang- és fényjelzést akár munkaidőn túl is indokolatlan esetekben, például amikor tűzoltólaktanya átadására megy tűzoltósági gépjármű felvezetésével – állítja a jobbikos Bertha Szilvia. A belügyminiszter szerint a Bakondi használatára rendelt gépjármű működése, teljes mértékben megfelel a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést adó készülék felszerelésének és használatának szabályairól szóló jogszabályoknak.

Pintérék elégedettek a mentéssel

A kormányfő felkérésére a Belügyminisztérium hétfő estére elkészíti a rendkívüli időjárás miatt kialakult katasztrófahelyzet tapasztalatairól szóló jelentését. A mentés vezetői nagyon elégedettek, az MSZP szerint viszont hazudoznak.

Közel 15 ezer embert szabadítottak ki a hó fogságából

Délután már nem volt mentésre váró ember a rendőrség adatai szerint, bár 31 település még el volt zárva a külvilágtól. A rendkívüli hóhelyzet miatt a közlekedési és áramellátási problémák mintegy 270 ezer embert érintettek.

Nyár közepére helyreállítják az iszapömlés okozta károkat

Soha nem fogják lebontani a Devecser és Kolontár mélyebben fekvő részeit védő gátat, hogy az ott élők biztonságát őrizzék - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. Bakondi György kormánybiztos megerősítette: a katasztrófa sújtotta környék teljes helyreállításának határideje a kormány meghatározása szerint június harmincadika. Addigra az újjáépítésnek, a térség rehabilitációjának, a mezőgazdaság felélesztésének is be kell fejeződnie.
1
Világgazdaság Piactér