bérpótlék

Drasztikusan drágul a munkaerő Szlovákiában

A jövő év májusától Szlovákiában több pénz jár az éjszakai, a hétvégi és az ünnepnapi munkavégzésért – derül ki a Robert Fico kormányfő által ismertetett legújabb szociális csomagból.

Csak azoknak jár teljes bérpótlék, akik nem minden vasárnap dolgoznak

Azoknak a kereskedelmi dolgozóknak járna százszázalékos vasárnapi bérpótlék, akik csak az év néhány vasárnapján nyitva tartó üzletekben dolgoznak, a minden vasárnap kinyitó boltok alkalmazottai ötvenszázalékos vasárnapi pótlékra lehetnek jogosultak – az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága egy ezt javasoló módosítást fogadott el csütörtökön.

Jár a vasárnapi bérpótlék

Nem gondolta meg magát a kormány a vasárnapi bérpótlék ügyében - mondta Szatmáry Kristóf, a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos a Napi Gazdaságnak.

Adventkor lesz csak duplabér vasárnap

Csak március 15-e után fogadja el az Országgyűlés a vasárnapi duplabérről szóló törvényt, igaz, a legújabb verzió szerint az inkább adventi bérpótlékról szól majd. A Liga szövetség az Alkotmánybírósághoz fordul majd a bérpótlék ügyében, szerinte ugyanis a tervezett rendelkezés is diszkriminatív lesz.
Világgazdaság Piactér