Crédit Suisse

Csaló bankok - Offenzíva indul a tengerentúlon

Az amerikai hatóságok lecsaphatnak Svájc második legnagyobb bankjára, a Crédit Suisse-re, miután az illetékes hatóság eljárást indított jelzálog alapú értékpapírokkal kapcsolatos hamis adatközlés miatt.

Mégsem titok? - Svájc meghátrált az amerikai kormány elől

A svájci kormány engedélyt adott a tizenegy, az Egyesült Államokkal adóvitában álló svájci banknak arra, hogy kiadja az amerikai hatóságoknak azoknak a tanácsadóknak a nevét, akik amerikai állampolgároknak segítettek az adóelkerülésben.

A Renault utolsó esélye

A Crédit Suisse elemzője szerint a Renault-Nissan számára az AvtoVAZ tulajdonrészének megvásárlása az utolsó esély arra, hogy a cég vezető pozíciót szerezzen az egyik leggyorsabban fejlődő piacon.

Szorul a hurok a svájci óriásbankok körül

A svájci kormányzat nyilvánosságra hozta a bankok tőkekövetelményeire vonatkozó elképzelését, amely szerint az UBS-nek és a Crédit Suisse-nek más országok bankjainál jóval szigorúbb feltételeknek kell megfelelnie.

Miért nem utazhatnak a svájci bankárok Németországba?

A Crédit Suisse közölte, hogy szigorúan korlátozza munkatársainak németországi útjait, miután az egyik német szövetségi állam lopott banki adatok nyomán eljárást indított svájci bankszámlák tulajdonosai ellen.
Világgazdaság Piactér