EKI

Egyelőre állják a cechet a patikák

A nyilvánosság előtt folyó üzengetés helyett levelet ír e héten Horváth Tamás, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatójának. Azt szeretné tudni, hogy pontosan hány patika mekkora összeggel tartozik az EKI-nek a H1N1-vakcinákért.

Háromszor állhatnak sorba újinfluenza oltásért a fizetős betegek

A patikák csak receptre adják majd - két hét múlva - az új influenza megelőzésére szolgáló vakcinát. Akinek nem jár térítésmentes oltás, így háromszor kell sorban állnia: egyszer a receptért, egyszer az ampulláért, majd az oltás beadásáért – írja a Népszabadság.

Zavaros ingatlantranzakciók a bezárt kórházakban

Fantomcég fantomembere kap időről időre építési engedélyt a XIII. kerületi önkormányzattól a két éve bezárt Szabolcs utcai kórház telkére. Egy évtizednél is régebben magánkórház és szálloda építését tervezték itt, ebből idáig nem lett semmi – mondta lapunknak Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) főigazgatója.

Nem lehet hiány a védőoltásból

Nem fogyhat ki a pneumococcus elleni vakcina, mert az EKI készleteit az igények alapján feltölti a gyártó cég. A kormány térítésmentesen biztosítja a két évnél kisebb gyermekek védelmét, a beszerzett mennyiséghez további 260 ezer adagot adományozott.
1
Világgazdaság Piactér