előrehozott választások

Német kormányalakítás: Merkel távozhat?

Nem sikerül az újabb nagykoalíció megalakítása Németországban, ezért előrehozott választást kell kiírni, amelyen a Kereszténydemokrata Unió már nem Angela Merkel vezetésével vesz részt – véli a Bundestag korábbi elnöke.

A román államfő nem akar előrehozott választást

Az előrehozott választások lehetősége szerepel Románia alkotmányában, de csak egy mély válság esetére, amelyet jobb lenne elkerülni – mutatott rá pénteken Klaus Iohannis államfő.

Előrehozott parlamenti választásokat kezdeményeznek Szerbiában

Támogatta vasárnap a legnagyobb szerb kormánypárt, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnöksége Aleksandar Vucic kormányfőhelyettesnek, a párt elnökének azon kezdeményezését, hogy írjanak ki rendkívüli parlamenti választásokat Szerbiában.

Nem tudják megemészteni a győzelmet a megosztott cseh szociáldemokraták

Bár a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) megnyerte az előre hozott képviselőházi választást, a vártnál gyengébb eredmény újra felszínre hozta a párt két szárnya - a Milos Zeman államfővel szorosan együttműködő, illetve a Zemantól független politika hívei - közti ellentéteket.

60 százalékos Fidesz győzelmet, és előrehozott választásokat jósol Schmitt

Elsöprő, 60 százalékos Fidesz-győzelemben és 45 százalékos részvételi arányban bízik a június 7-ei európai parlamenti választáson Schmitt Pál. A Fidesz-KDNP listavezetője az MTI-nek adott interjújában nem zárta ki egy novemberi előre hozott választás esélyét sem, valamint beszélt az elmúlt öt év uniós mérlegéről, a Fidesz európai célkitűzéseiről és személyes szerepvállalásáról is.
Világgazdaság Piactér