ETC

Érvek a karbonvám mellett

A dekarbonizáció alapvető akadálya az a paradoxon, hogy a végső fogyasztói szinten a költségek jelentéktelenek, ám egy adott cég számára jelentősek.

Ismét megszállják Európát az oroszok

Az európai turizmus – a gazdasági helyzet miatti aggodalmak ellenére – ellenállónak bizonyul: számos desztináció növekedésről számolt be 2012 első hónapjaiban, és a kedvező tendencia mögött elsősorban az erősödő, régión belüli forgalom áll – idézi a Turizmus Online az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) jelentését.

A hollandok és az oroszok imádnak minket

Az európai turizmus – a gazdasági helyzet miatti aggodalmak ellenére – ellenállónak bizonyul: számos desztináció növekedésről számolt be 2012 első hónapjaiban, és a kedvező tendencia mögött elsősorban az erősödő, régión belüli forgalom áll.

Magyarország húzza a régiós turizmust

Az Európából és a tengerentúlról származó nemzetközi turistaérkezések száma alapján nőtt Közép- és Kelet-Európa részesedése, ami elsősorban Magyarországnak és Ukrajnának köszönhető - írta a Magyar Turizmus Zrt. csütörtöki közleményében az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) 2010. negyedik negyedéves jelentése alapján.

Gyógyul a turizmus - Visszatérnek hozzánk a vendégek

Pozitív várakozásokkal léphetünk be 2010 utolsó negyedévébe a szakemberek szerint, hiszen az európai turizmus kezd helyreállni, a felmérésben részt vevő országok – két kivétellel – a turizmus erősödéséről és a vendégéjszakák számának növekedésről számolnak be. Magyarországon a kilábalást a közeli országokból érkező vendégek jelenthetik - áll az Európai Turisztikai Bizottság (ETC) harmadik negyedéves jelentésében.

Már nem mi vagyunk a német turisták kedvencei

Bár a nemzetközi látogatások száma az első negyedévben csak éppen hogy átbillent pozitív irányba, a légi közlekedés, a szálláshely-szolgáltatás adatai alapján és a várakozások szerint Európa rátért a fokozatos „gyógyulás” útjára. Az idei év egészére nézve 3 százalékos növekedést várnak a szakemberek az európai desztinációk látogatottságában.

A hazai turizmus még jól is kijöhet a válságból

Magyarország, mint jó ár-érték arányú desztináció, akár előnyt is kovácsolhat a gazdasági válság turizmusra gyakorolt kedveztőlen hatásából – hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. válság hatásairól és annak kezeléséről szóló sajtótájékoztatóján. A hivatásturizmust és a szabadidős turizmust egyaránt érinti a válság, az üzleti utazások terén azonban nagyobb visszaesés várható. Az utazók a jó ár-érték arányú csomagokat részesítik előnyben.
1
Világgazdaság Piactér