EU-büdzsé

Az új hétéves EU-büdzséről konzultált a Magyarok a Piacon Klub

Már csak alig fél év van hátra a következő hétéves uniós költségvetési ciklus kezdetéig, így a 2014-2020 közötti fejlesztéspolitikáról az utóbbi hetekben konzultációsorozatot tartott a többségi magyar tulajdonú vállalkozásokat tömörítő érdekképviselet, a Magyarok a Piacon Klub.

Gyorshír: megvan az EU új büdzséje

25 és fél óráig tartott, de második nekifutásra az uniós tagországok megegyezésre jutottak az EU új hétéves költségvetéséről. Magyarország jobban járt, mint azt a korábbi javaslatok alapján remélni lehetett.

EU-büdzsé: Holtponton az egyeztetés

Megfeneklettek az egyeztetések az Európai Unió jövő évi költségvetéséről az Európai Parlament (EP) és a tanács képviselői között - tudatta pénteken Alain Lamassoure francia EP-képviselő.

EU-büdzsé: Magyarországnak problémái vannak

Magyarország azok közé az országok közé tartozik az Európai Unióban, amelyeknek valós politikai problémájuk van a következő többéves pénzügyi keretre (multiannual financial framework, MFF) vonatkozó jelenlegi javaslattal kapcsolatban - közölte egy uniós diplomata hétfőn az MTI-vel.

Kiszáradó szökőkutak

A veszteségek minimalizálása lehet a legfőbb célja a magyar diplomáciának a mától élesbe forduló uniós költségvetési tárgyalásokon, ugyanis szinte biztosra vehető, hogy hazánk jóval kevesebb fejlesztési forrást kap 2014–2020 között a jelenlegi hétéves időszakban számunkra elkülönített mintegy 25 milliárd euróhoz képest.
1
Világgazdaság Piactér