gazdasági helyzet

Még mindig kritikusan szemléli a magyar lakosság a gazdaságunkat

Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint az idei évben az emberek átlagosan 39 százaléka minősíti jónak hazája gazdasági teljesítményét. A pozitívan értékelők aránya tavaly 37 százalék volt, tehát a gazdasági közhangulat egy hajszállal kedvezőbbé vált.

A szomszédok között is mi tartjuk legrosszabbnak a helyzetünket

A magyarok értékelik a legrosszabbnak mind az ország gazdasági állapotát, mind pedig a saját anyagi helyzetüket a négy visegrádi ország lakosai közül – derül ki a CEORG (Central European Opinion Research Group, Közép-Európai Véleménykutató Intézetek Csoportja) kutatási együttműködés keretében készült legfrissebb TÁRKI-kutatásból.

Alig akad olyan magyar, aki jónak látja a gazdaság helyzetét

Egy friss európai uniós felmérés szerint óriási különbséget mutat az EU-tagállamok lakosságának véleménye saját országuk gazdaságának állapotáról: míg a legtehetősebb országokban 75 százaléknál is nagyobb a helyzetet jónak ítélők aránya, nyolc tagállamban - köztük Magyarországon - a 10 százalékot sem éri el az elégedettek részesedése.

Fordulat: A magyarok lettek a legoptimistábbak

Egyértelműen a magyarok értékelik legrosszabbnak saját anyagi helyzetüket és országuk gazdasági teljesítményét a visegrádi országok lakosai közül - és ez nemcsak 2011 januárjában, hanem a 2004 óta eltelt időszakban végig megfigyelhető – derül ki a TÁRKI kutatásából.

Csaba László a konvergenciaprogram betartására figyelmeztet

A hitelesség helyreállításának első állomásaként értékelte Varga Mihály szombati tájékozatóját Csaba László közgazdász professzor, aki szerint a válságkommunikáció egyenes következménye volt a csütörtök-pénteki pénzpiaci reakció.

Parragh: Atomjaira esett szét a gazdaság

Atomjaira esett szét a magyar gazdaság az elmúlt években - mondta Parragh László az MKIK elnöke a Fidesz által szervezett Nemzeti Konzultációs sorozat második fordulójában.

Nem tudjuk levenni a "pártszemüveget"

A Forsense közvélemény-kutatása szerint az emberek nagy része úgy tapasztalta, hogy 2009-ben mind a saját, mind az ország gazdasági helyzete romlott, ugyanakkor az egy évvel korábbihoz képest kétszer annyian vannak azok, akik visszafogott várokozással tekintenek a 2010-es esztendőre.
Világgazdaság Piactér