harcok

A világ legveszélyesebb országai

Világszerte jelenleg legalább negyven országban zajlik aktív fegyveres konfliktus. Cikkünkben három olyan ország szerepel, amely a külföldi menekültek 57 százalékát adja.

Egyre nagyobb a káosz Venezuelában

Kétnapos sztrájkot szervez a jövő hétre a venezuelai ellenzék, hogy más tiltakozásokkal együtt nyomást gyakoroljon Nicolás Maduro elnökre.

Sztrájk miatt kiürültek a venezuelai utcák

Kiürültek Venezuela-szerte az utcák csütörtökön a 2002 óta tartott első általános sztrájk kezdetekor, sok helyen úttorlaszokat állítottak fel a polgári engedetlenség jegyében.

Egyre többen halnak meg a Donyeck-menti harcokban

Nem szűnnek a harcok a szemben álló felek között a kelet-ukrajnai fronton, az oroszbarát szakadárok lakott területeket lőnek tiltott nehézfegyverekkel és harckocsikból, a támadások következtében egy 15 éves fiú életét vesztette - jelentették kedden ukrán hírforrások.

Már öt ukrán katona esett el a Donyec-medencei harcokban

Súlyos veszteségeket szenvedtek el az ukrán fegyveres erők a Donyec-medencei fronton, egy nap alatt összesen öt katona esett el és kilenc sebesült meg - közölte hétfőn a kijevi hadműveleti parancsnokság.

Ukrán válság: újabb civil áldozatok

Három civil életét vesztette és nyolcan sebesültek meg az elmúlt 24 órában a kelet-ukrajnai Luhanszk városában folyó harcokban. Közben vasárnap Harkivba érkezett az a hűtőjárművekből álló konvoj, amely a maláj gép lezuhanása következtében meghaltak újabb megtalált maradványait szállította azonosításra.
1
Világgazdaság Piactér