Közélet

Forró szombat Ukrajnában, ötven összecsapásról számolt be Kijev

Bahmutban sem látszik a város feladása, bár folyamatosan támadják az ukrán védőket az oroszok.

Szombaton is több heves összecsapásról számoltak be az ukrán hadsereg vezetői. Limanszk, Bahmut, Avdijvka és Marinka környékéről is jelentettek harctéri tevékenységeket, de a leghevesebb csata továbbra is Bahmutban zajlik, ahol nyoma sincs annak, hogy az orosz Wagner csoport valóban ellátási gondokkal küszködne és ki akarna vonulni. Sőt, talán még intenzívebben támadják a várost védő ukránokat. 

Military mobility continues in Bakhmut frontline
Fotó: Anadolu Agency via AFP

Az ukrán hadvezetés beszámolója szerint az ellenség itt továbbra is támadásban van, nemcsak a városban, hanem a környékén is. Az oroszoknak nem csak itt, de más településeknél is sikerült átcsoportosítaniuk a tüzérségüket, és már újabb falvakat is sikerült belőniük. Avdijvkánál például elsősorban az orosz tüzérség volt aktív, de Harkiv környékén is kilenc települést lőttek szombaton. 

A fronttól északra és északnyugatra lévő területeket sem kímélik az oroszok, folyamatos légicsapásokról lehet hallani Csernyihiv és Szumi környékéről is – írja az Unian ukrán portál. 

Közben az ukránok sem tétlenkedtek, legalábbis levegőben. A RIA Novosztyi orosz híroldal szerint tíz drónnal indítottak támadást a Krím ellen. A szevasztopoli légvédelem leszedte őket, a városban egyetlen épületben sem keletkezett kár. 

 

Bahmut orosz-ukrán háború harcok
Kapcsolódó cikkek