játékterem

Nyolcmilliárdra perelik a játéktermesek az államot

Sokat bukhat az állam a játéktermek tavalyi bezárásán. Egy szerencsejáték-szervező cégcsoport több mint 8 milliárd forintra perelte be az államot, mert jogszabályok útján egyszerűen ellehetetlenítették a vállalkozásukat - tudta meg a Blikk.

Elveszítették munkájukat: Strasbourgba mentek a játékterem-üzemeltetők

Rendes magyarországi jogorvoslat hiányában Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kérnek jogi elégtételt és kártérítést azok a játékterem-üzemeltető, elektronikus kaszinót és pénznyerőgépet is működtető vállalkozók, akik a tavaly októberi, kivételes sürgőséggel elfogadott törvénymódosítás következtében elveszítették vagyonukat, megélhetésüket - írja a Népszabadság.

Minden játékterem bezárt

Október 10-e gyásznap volt a nyerőgépiparág dolgozói számára. Országszerte lehúzták a rolót a játéktermek, a nyerőgépek a raktárakban várják a jogi és piaci helyzet változását. Már hatályos a játéktermeket, nyerőgépek üzemeltetését és az e-kaszinókat betiltó szabályozás, miután a szerencsejátékról szóló törvény módosítása megjelent a Magyar Közlönyben. Így pénznyerő automatákat legálisan ezentúl kizárólag játékkaszinókban lehet üzemeltetni.

Az EU-hoz fordult az Euromat

Az Európai Pénznyerő Automatákat Üzemeltetők Szövetsége (Euromat) az Európai Bizottsághoz fordult a magyar szerencsejáték törvény módosítása miatt, amelyet agresszív és versenyellenes intézkedésnek tart-

Állítólag 40 ezren élnek a nyerőgépekből

A Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSZSZ) úgy véli: sajnálatos, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint a nyerőgépek betiltása és az ágazatban dolgozó negyvenezer ember utcára kerülése nem foglalkoztatási kérdés, és kitartanak véleményük mellett, hogy a nyerőgépekről elfogadott törvény miatt 40 ezer ember veszíti el állását.

Május 1-jétől nem lehet akárhol pókerezni

A szerencsejáték törvény legutóbbi módosítása értelmében póker típusú kártyajáték csak játékkaszinóban, vagy kártyateremben űzhető, a módosítás május 1-jén lép hatályba.

Kaszáltak a revizorok a balatoni játéktermekben

Balaton-körüli játéktermeket ellenőrzött a hétvégén az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH). Az északi és a déli partot is érintő akció során száz ellenőr két nap alatt 436 játékterem vizsgálatát végezte el, az esetek 12 százaléka zárult megállapítással.

Lecsapott az APEH: irány a balatoni játéktermek!

Játéktermeket ellenőriztek a hétvégén, az Adó – és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) ellenőrei. A Balaton északi és déli partját érintő akciósorozatban közel 100 ellenőr vett részt. A két nap alatt 436 játékterem ellenőrzése történt meg, és az esetek 12 %-a zárult megállapítással. Engedély nélküli működés miatt három esetben került sor pénznyerő automata lezárására. Az ellenőrzéseknek gyorsan elterjedt a híre, és néhányan „technikai okokra” hivatkozva azonnal bezárták a játéktermüket.
1
Világgazdaság Piactér