Cégvilág

Nyolcmilliárdra perelik a játéktermesek az államot

Sokat bukhat az állam a játéktermek tavalyi bezárásán. Egy szerencsejáték-szervező cégcsoport több mint 8 milliárd forintra perelte be az államot, mert jogszabályok útján egyszerűen ellehetetlenítették a vállalkozásukat - tudta meg a Blikk.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a lap szerint az ország egyik legdrágább ügyvédi irodáját bízta meg, hogy a Markó utcai bírósági tárgyalásokon képviselje a tárcát. A keretszerződés szerint 175 millió forintot fizethet a Nagy és Trócsányi Ügyvédi Irodának a Németh Lászlóné miniszter vezette fejlesztési tárca. Az ügyvédi iroda egyik alapítójának és névadójának, Trócsányi Lászlónak jelenleg is fontos állami megbízatása van, párizsi nagykövetként képviseli az országot.

A megbízási díjat a felek tárgyalásos úton, maximális keretösszegként határozták meg – tudatta a Blikk-kel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

2012-ben először egy ötszáz-hétszáz százalékos adóemeléssel hozták lehetetlen közeli helyzetbe a játékgépes vállalkozásokat, akik pedig ezt túlélték, azok egy évvel később húzhatták le a rolót, mivel 2013-ra az összes nyerőautomatát betiltották, nemzetbiztonsági kockázatokra hivatkozva.

Azóta enyhült a szigor, újból kaszinókoncesszióra jelentkezhetnek a kiválasztottak. Összesen egy tucat nagy kaszinó nyílhat az országban, a koncessziók egy részét pályázat nélkül ítélheti oda Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

játékterem szerencsejáték
Kapcsolódó cikkek