Közélet

Elveszítették munkájukat: Strasbourgba mentek a játékterem-üzemeltetők

Rendes magyarországi jogorvoslat hiányában Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bíróságánál kérnek jogi elégtételt és kártérítést azok a játékterem-üzemeltető, elektronikus kaszinót és pénznyerőgépet is működtető vállalkozók, akik a tavaly októberi, kivételes sürgőséggel elfogadott törvénymódosítás következtében elveszítették vagyonukat, megélhetésüket - írja a Népszabadság.

A lap keddi száma szerint eddig tucatnyian adtak megbízást Karsai Dániel ügyvédnek, aki korábban évekig dolgozott jogászként a strasbourgi bíróságon. Ha Strasbourg végül nekik adna igazat, az összességében milliárdokba kerülhet a magyar államnak, végső soron az adófizetőknek - írja az újság.

Karsai elmondta: nemcsak az emberi jogok bírósága előtt képviseli ügyfeleit, hanem itthon is, ahol alkotmányjogi panasszal éltek a döntéssel szemben. Az ügyvéd kifejtette: önmagában az nem kifogásolható, ha az állam újra kíván szabályozni egy területet. Ebben az esetben azonban sem felkészülési időt nem hagytak az érintetteknek, sem a kártalanításukról nem intézkedtek, s még jogorvoslati lehetőséget sem nyitottak számukra. Ilyet jogállamban, európai uniós tagállam polgáraival szemben nem tehet meg egyetlen állam sem - mondta az ügyvéd.

 

játékterem bíróság Strasbourg játékgépek
Kapcsolódó cikkek