kaviár

Nem kell mindig kaviár?

A hagyományosan legtöbb kaviárt előállító országok listáján már egy ideje nem Oroszország az első: Kína itt is átvette a vezetést.

Nem kell mindig kaviár?

A hagyományosan legtöbb kaviárt előállító országok listáján már egy ideje nem Oroszország az első: Kína itt is átvette a vezetést, a Kaluga Queen márkából évente 60 tonna kaviárt állítanak elő, és a kínai halikra mára számos luxusétterem kínálatában megtalálható, valamint forgalmazza az egyik legnagyobb delikáteszcég is. Igaz, ez utóbbi, a kínai termékeket övező gyanakvás miatt, a csomagoláson nem hangsúlyozza a termék származását.

Fellélegezhetnek a kaviárkedvelők

Tavaly 22,2 ezer tonna vörös lazackaviárt termeltek Oroszországban, ami csaknem 70 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Nem importálhatunk orosz kaviárt?

Az előzetes tervek szerint az Oroszországra kivetendő újabb szankciók a vodkát, a kaviárt és a gyémántot is érintenék. Az energiaszektort vélhetőleg nem.

Amerikai kaviár veri le az árat az orosz piacon

Oroszországban a kamcsatkai vörös kaviár további, 10 százalékos drágulásával számolnak. Az orosz piacot főleg ezért hatalmas mennyiségben árasztja el az Egyesült Államokból érkező ínyencség.
1
Világgazdaság Piactér