kiskereskedelem

Felgyorsítja az átalakulást a Mol

Frissítette hosszú távú stratégiáját a Mol, még nagyobb hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, és a körkörös gazdaságban is meghatározó régiós szerepre törekszik. Az átalakulásra fordított beruházásoknak a rendkívüli osztalék eshet áldozatául.

Az előzőnél szebb év elé nézhet a Mol

A Mol 2,3 milliárd dollárra emelt 2021-es EBITDA-célja akár túl is teljesíthető – véli a szakértő. A finomításban az alacsony árrések, a gázüzletágban pedig a kieső szerbiai tranzit lehet kihívás, a fogyasztói szolgáltatások azonban továbbra is erős bázisát képezik a Molnak.

Olajozottan szállíthatja a nyereséget a Mol

A körülményekhez képest jó negyedéves jelentésre számítanak az elemzők a Mol­tól, amelyet az év végére feljavuló kutatás-termelés mellett a pandémia ellenére szárnyaló fogyasztói szolgáltatások segítettek. A leggyengébb láncszem a downstream üzletág lehetett.

Megmenekülhetnek a falusi kisboltok

Csökkenő számú és idősödő lakosság, az országos átlagnál alacsonyabb egy főre eső jövedelem jellemzi a falusi kisboltok üzleti környezetét, ezáltal magasabb költségszinttel és alacsonyabb hatékonysággal kell számolni.

Nem túl biztatók az online kassza adatai

Az óvatosság és a járványkorlátozások megszakították a kiskereskedelem szárnyalását, ezért a múlt év gyengén sikerült. A lakossági fogyasztás fontos szerepet kaphat a kilábalásban, de az egyelőre nyitott kérdés, hogy mikor tér vissza a bizalom.
Világgazdaság Piactér