Magyar Gárda

A Magyar Gárdától jobban félünk, mint az adóhatóságtól

Az ELTE Társadalomtudományi Karának legfrissebb kutatása alapján a magyar lakosság a romáktól tart a legjobban, második helyen a Magyar Gárda szerepel, melyet az adóhatóság és az arabok követnek. Meleg családtagot a lakosság kétharmada utasítana el.

Magyar Gárda-mizéria: jön a második felvonás?

Államilag felállítunk egy tartalékos erőt, a Magyar Nemzeti Gárdát, amely alkalmas a hadsereg folyamatos támogatására és az utánpótlás biztosítására, valamint a hátország fontos objektumainak védelmére – olvasható a Jobbik programjában. A párt elképzelése szerint a nemzeti gárda polgár- és katasztrófavédelmi feladatokat látna el, háborús helyzetben pedig a honvédség alárendeltségébe kerülne.

Vona újratárgyalná a magyar államadósságot

Magyarország olyan adósságspirálba került, amelyből csak a hitelek újratárgyalásával lehet kitörni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke. A párt listavezetője szerint a magyar gazdaság talpra állításához piacokat kell találni.

A legtöbben Orbánt szeretnék miniszterelnöknek

A politikai pártok társadalmi megítélése február hónapban a tendenciák tekintetében nagyban megegyezik a januárival. Három párt érné el a parlamenti küszöböt és a Fidesz stabilan őrzi vezető helyét a pártok népszerűségi versenyében.

A Jobbik szorongatja az MSZP-t

Decemberben a Fidesz képes volt növelni előnyét az MSZP-vel szemben, míg a szocialistákat már a radikális Jobbik szorongatja.

Tölgyessy: a Jobbik áttört

Tölgyessy Péter szerint ott történt meg a Jobbik áttörése, ahol a magyar kapitalizmus a legrosszabb arcát mutatja. A párt a fiatalok körében fölényesen veri a szocialistákat.
Világgazdaság Piactér