Közélet

Vona: "Sorozatok lesznek, csak kereskedelmi csatornák nem!"

A Jobbik elnöke szerint az MSZP mellett más politikai erők is érintettek lehetnek a korrupciós ügyekben.

A Jobbik programjában kiemelt helyen szerepel a politikusok elszámoltatása. Vona Gábor szerint az elszámoltatás kulcskérdés, ehhez pedig a törvény adta lehetőségeket kell igénybe venni. Megjegyezte ugyanakkor: az egyoldalúságot kerülni kell, nem lenne szerencsés, ha a választások után MSZP elleni hadjárat kezdődne a Fidesz részéről, a Jobbik szerint ugyanis nemcsak a szocialisták, hanem más politikai erők, pártok is érintettek lehetnek az egyes kivizsgálást igénylő ügyekben - jelentette ki a radikális párt elnöke az MR1 - Kossuth Rádió választási műsorában.

A nyugdíjjakkal kapcsolatot kérdéskört érintve Vona Gábor azt mondta: pártja támogatja a Fidesznek azt a javaslatát, hogy a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba mehessenek. Saját javaslataik között említette, hogy a Jobbik szülői életjáradékot vezetne be. „Ez azt jelentené – magyarázta –, hogy azok a nyugdíjas szülők, akik gyermekeiket tisztességgel felnevelték, jobb nyugdíjat kapjanak olyan formában, hogy dolgozó gyermekeik a személyi jövedelemadó egy bizonyos százalékát ne a központi költségvetésbe, hanem közvetlenül a szüleiknek utalhassák, egyfajta nyugdíjkompenzációként, amiért felnevelték őket”.

A hazai pénzintézetek megadóztatásról szólva Vona Gábor kijelentette: a bankadó a világ számos pontján felvetődő kérdés. Sok országban már be is vezették, a Jobbik is ezt szeretné. A párt mintegy ötvenmilliárd forint bevételre számítana, ezzel a bankok sem lehetetlenülnének el – közölte Vona Gábor megjegyezve, hogy a bankadóból befolyó pénzből a devizahitel-károsultak veszteségeit lehetne pótolni. A Jobbik meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot is mindaddig, amíg megoldást nem találnak a jelenlegi helyzetre. Szintén a bankokról szólva Vona Gábor kijelentette: a párt az IMF-hitel felhasználásának részleteit is szeretné megismerni és nyilvánosságra hozni.

A kérdésre, hogyan képzelik el a két kereskedelmi csatorna, az RTL Klub és a TV2 bezárását, miközben érvényes koncessziós szerződésük van, Vona Gábor kijelentette: „Ez majd valamikor le fog járni”, majd úgy folytatta: szeretnék ezt a koncessziós jogot a jövőben olyan kereskedelmi csatornáknak átadni, amelyek nem élnek vissza a jogaikkal és lehetőségeikkel. Indoklásul a Jobbik elnöke kifejtette: a két említett csatorna hírműsoraikban „folyamatosan csúsztatott, hazudott, az ő műsoraik vezettek félre több millió embert. Számos olyan műsoruk van, ami erkölcsöt, jóérzést sért. Lesz kereskedelmi televízió, de sokkal színvonalasabb, mint ami eddig volt. Ugyanúgy lesznek sorozatok, hírműsorok, mint eddig, csak nem lesznek hazaáruló kereskedelmi tévécsatornák” – fogalmazott.

vona gábor Jobbik Magyar Gárda
Kapcsolódó cikkek