öregkor

Érdemes felkészülni a nyugdíjas évekre

Az októberi idősek világnapja alkalmából az OTP Nyugdíjpénztár egy csokorba gyűjtötte a nyugdíjas korral kapcsolatos legizgalmasabb tudnivalókat.

A magyarok háromnegyede az államtól várja a nyugdíjat

Robusztus növekedés látható a megtakarítási piacokon, ennek ellenére a többség semmiféle megtakarítással nem rendelkezik – ismertette az OTP öngondoskodási index kutatás megállapításait Takács András, az OTP Bank vagyonkezelési és megtakarítási igazgatóságának ügyvezető igazgatója a Világgazdaság Megtakarítási trendek – Mit hozhat a jövő? című konferenciáján.

Nyugdíj: A magyarok többsége nem tud megtakarításaira támaszkodni

A magyarok 60 százaléka egyáltalán nem tesz félre, nem takarít meg öregkorára, 36-40 éves korban a lakosság 67 százaléka még semmilyen nyugdíjcélú megtakarítással nem rendelkezik - derült ki az Union Biztosító legutóbbi, MTI-hez eljuttatott felméréséből.

Öregszik a magyar társadalom

2020-ra Magyarországon a 65 év felettiek száma várhatóan eléri a 2 millió főt, 2030-ra pedig Európa lakosságának negyede időskorú lesz.

A garantált nyugalmas öregkor önbecsapás

Az állami nyugdíjrendszerbe való visszatérést több magánszemély úgy éli meg, hogy ezzel óriási teher esett le a válláról, az állam majd eltartja őket, nincs szükség az öngondoskodásra. Ez azonban önbecsapás.
1
Világgazdaság Piactér