RMDSZ

Romániai választások: üdvözlik a két magyar párt összefogását

A romániai magyar választók többsége üdvözli a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Magyar Polgári Párt (MPP) összefogását a december 11-i parlamenti választásokon - hangoztatták az M1 aktuális csatorna Szemtől Szembe című műsorában vasárnap nyilatkozó politológusok.

Kritikátlan székely autonómia?

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által készített autonómiatervezet egy sor olyan előírást tartalmaz, amelyek alkalmatlanná teszik azt a konstruktív közvitára – számolnak be a romániai lapok.

Romániában 3,2 százalékos gazdasági növekedés várható

A vártnál gyorsabb lesz a növekedés idén Kelet-Közép-Európában – állapította meg a bécsi WIIW gazdaságkutató intézet csütörtökön közzétett elemzésében. Ha az utóbbi hónapokban az elemzőknek korrigálniuk kellett az előrejelzéseiket, akkor a számokat leginkább lefelé kellett módosítaniuk.

"Bukarestnek mostantól komolyabban kell vennie az autonómiatörekvést"

Erdélyi magyar politikusok szerint a Székelyek nagy menetelése elnevezésű demonstráció hatására Bukarestnek komolyabban kell vennie a székelyek autonómiatörekvését. Erről a négy legnagyobb romániai magyar politikai szervezet képviselője beszélt vasárnap, a Duna Heti hírmondó című műsorának ezredik adásában.

Antonescu: Elfogadhatatlan egy enklávé létrehozása Románia területén

Elfogadhatatlan egy székelyföldi enklávé létrehozása Románia területén - jelentette ki Crin Antonescu, a román liberális párt elnöke a Székelyek nagy menetelése elnevezésű megmozdulás kapcsán. Bogdan Diaconu román szociáldemokrata párti képviselő vasárnap felszólította a romániai parlamenti pártokat, hogy törvényben tiltsák be a Székelyek nagy meneteléséhez hasonló megmozdulásokat.
Világgazdaság Piactér