A román és a magyar kormánynak közös érdeke a kelet-nyugati irányú közlekedési infrastruktúra fejlesztése – jelentette ki Marcel Ciolacu miniszterelnök szerdán, miután magyar hivatali kollégájával, Orbán Viktorral egyeztetett a Victoria-palotában.

Orbán Viktor a Victoria-palotában tárgyalt
Fotó: AFP

A Krónika Online cikkéből kiderült, hogy Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután Bukarestben megbeszélést folytatott még Kelemen Hunorral, az RMDSZ elnökével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A találkozó után a magyar kormányfő közösségi oldalán arról posztolt bejegyzést, hogy sok sikert kívánt a Kelemen vezette alakulatnak az európai és a helyhatósági választásokhoz. Az RMDSZ hírlevele szerint Orbán és Kelemen találkozóján a romániai magyar közösség előtt álló kihívásokról, kiemelten a 2024-es választási évről volt szó. Ennek kapcsán a szövetségi elnök rámutatott:

ott kell lennünk minden olyan intézményben, ahol rólunk, magyarokról döntenek.

Az idei választások nemcsak a következő négy esztendőről szólnak, hanem hosszú távon meghatározzák, hogy milyen körülmények között fogunk élni itt az országban és az Európai Unióban – vélekedett az RMDSZ vezetője.