takarmány

Megvette a SET a Farmer-Mixet

Jövőbe mutató befektetésként tekint az élelmiszeriparra az ágazatba fektető SET Group stratégiai igazgatója.

Takarmánygyártóba fektet a SET

A Mátó-Stáb többségi üzletrészének megvásárlása után most egy prémiumminőségű takarmányt gyártó céget nézett ki magának a SET Group.

Több mint 100 tonna jelöletlen takarmányt foglalt le a Nébih

Több mint 100 tonna jelöletlen, részben illegális takarmányt foglalt le Pest megyében két helyszínen a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a még folyamatban lévő eljárásokban milliós nagyságrendű bírság várható.

Újféle, modern takarmányadalékot fejlesztett egy magyar cég

Újfajta takarmányadalék prototípust fejlesztett az ócsai Dr. Bata Zrt. vezette konzorcium 480 millió forintos beruházással, a sertések emésztőszervi betegségeinek megelőzésére is szolgáló készítmény kifejlesztéséhez a takarmányipari társaság 318,66 millió forint támogatást nyert a Széchenyi 2020 kutatás-fejlesztési pályázatán - közölte a cég. az MTI-vel.

Alternatív fehérjeforrást keres a mezőgazdaság

Magyarország fellép a génmódosított (GMO) szója visszaszorításáért, a szójapiacon tapasztalható importfüggőség csökkentéért - jelentette ki Feldman Zsolt kedden Budapesten, egy, a GMO-mentes szójatermesztés lehetőségeivel foglalkozó szakmai tanácskozáson.

Fellélegezhetnek a baromfitartók

Lélegzetvételnyi nyereséghez juthattak tavaly a baromfitermelők azzal, hogy a takarmányárak jelentősen csökkentek, a vágóbaromfi ára az év egészében pedig még nőtt is. Az előny relatív: a gabona csak a 2012-es rekordárakhoz képest olcsó.
Világgazdaság Piactér